Aejlies söker projektanställd värd

Titel:              Värd / Dokumentation

Omfattning:  50%

Varaktighet:  Projektanställning c:a 20 månader

Tillträde:       Maj 2024

Placering:      Aejlies, Tärnaby (Dearna)

Beskrivning:

Aejlies jobbar för att möjliggöra kulturutveckling för urfolk i en samisk kontext. Vår publika lokal i centrala Tärnaby är en mötesplats och besöksmål med utställningar, showroom, ljudstudio och arbetsplatser. Aejlies deltar nu i ett projekt som ger oss möjlighet att utveckla vår verksamhet.

Aejlies söker därför en flexibel och driftig person som i första hand ska jobba med vårt värdskap. Det innebär bland annat att ta emot besökare, förmedla kunskap om aktuell utställning, lokalvård och andra uppgifter som uppstår i vårt ombytliga arbete. Ett viktigt komplement är att även kunna dokumentera Aejlies verksamhet vid behov.

Vi söker någon som kan både kan ta egna initiativ samt jobba i team. Du ska ha vana att jobba med människor, ha samisk kulturkompetens, inneha B-körkort och möjlighet att jobba i Tärnaby. Du ska ha god lokalkännedom och lokalt samiskt nätverk. Goda kunskaper i engelska och andra språk är meriterande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Arbetet kommer medföra varierade arbetstider, även kvällar och helger. 

För att ansöka, eller ställa frågor, skickar du ett mejl till verksamhetsledare Oskar Östergren Njajta: oskar@aejlies.se.

Vi behöver ditt CV och ett personligt brev där du gärna kort beskriver din egen vision för Aejlies som mötesplats och hur du kan bidra till att vi kan nå den.

Ansökan måste vara inlämnad senast 15 april 2024.