Våra lokaler

Aejlies – samiskt centrum ligger centralt beläget i Dearna / Tärnaby. Vi hyr även lokaler vid sameskolan där vi utvecklar slöjdplatser för både mjuk- och hårdslöjd samt det internationella urfolksresidenset Jårrh! 

Aejlies är ett kulturcentrum och samiskt museum under utveckling som etablerats i egna lokaler i Tärnaby. Hos oss finner ni en mötesplats, arbetsplatser, rum för kunskap, utställningsytor och en kreativ nod för skapande.

I våra lokaler finns ett showroom där samiska kreatörer och hantverkare kan visa upp och sälja sina produkter. På Aejlies finns förutom utställningar och en mötesplats för socialt umgänge, även ett konferensrum, en barnhörna, en workshop som lämpar sig för mjukslöjd, kurser eller matarrangemang. Aejlies har ett fullt utrustat kök.

Ett av Aejlies unika rum är vår ljudstudio. Där kan man spela in musik, samtal/poddar eller dubba film. Aejlies ljudstudio har bland annat använts när långfilmen om Mamma Mu och Kråkan, ”Mamma Mu hittar hem / Muahra Mu gåatan gaavna”, dubbades till sydsamiska.

Vår ljudstudio, slöjdverkstad, mötesrum och kontorsplatser är i flitigt bruk. Aejlies har även investerat i att rusta upp hårdslöjdsplatser och lokaler vid sameskolan. Vi ser att vi har stor potential och utvecklingsbehov inför framtiden och vi arbetar även på att utveckla det samiska muséet och urfolksresidenset Jårrh! m.m. Vi kommer utveckla lokalerna vidare.