Aejlies söker projektledare till ett LEADER-projekt

Titel:              Projektledare Urfolksresidens (LEADER)

Omfattning:  50 %

Varaktighet:  18 månader

Tillträde:       Maj 2024

Placering:      Aejlies, Tärnaby (Dearna)

Läs mer:        aejlies.se

Beskrivning:

På Aejlies jobbar vi för att möjliggöra kulturutveckling för urfolk i en samisk kontext. Tidigare har projektet ”Sápmi Salasta” genomförts som skapade en grogrund av kunskaper hur ett urfolksresidens bör utformas. Vi ska nu ta den kunskapen vidare, implementera fler konstformer och på en permanent plats. Aejlies ska genomföra ett LEADER-projekt som ska utveckla hållbara strategier för långsiktig finansiering, samarbeten och rutiner så att en implementering av permanent residensverksamhet (som del av Aejlies basverksamhet) blir möjlig.

Vi söker en driftig person med tidigare erfarenhet av projektledning som är van att både ta egna initiativ samt jobba i team. Du ska ha kunskap om vad residensverksamhet innebär och gärna egna erfarenheter. Vi lägger särskild vikt i att du har samiskt kulturkompetens eller annan urfolkskompetens. Du ska ha goda kunskaper i engelska i tal och skrift. Språkkunskaper i samiska är meriterande. Du ska ha vana att jobba med ekonomiskt ansvar och redovisning. Du innehar B-körkort och har möjlighet att jobba i Tärnaby. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Aejlies – Saemien jarnge Dearnesne, är ett kulturcentrum beläget i samiskt kärnområde som skapats och drivs av samer. Vår publika lokal i centrala Tärnaby är en mötesplats och besöksmål med utställningar, showroom, ljudstudio och arbetsplatser. Vi bedriver en växande verksamhet. Idag är vi tre fast anställda. Vill du vara en del av vårt team så tveka inte att söka detta spännande jobb!

För att ansöka, eller ställa frågor, skickar du ett mejl till verksamhetsledare Oskar Östergren Njajta: oskar@aejlies.se.

Vi behöver ditt CV och ett personligt brev. Ansökan måste vara inlämnad senast 15 april 2024.